Blog Details

Policarbonatul compact, asociat cu rezistenta

Ce este policarbonatul compact? Acesta este asociat, de cele mai multe ori, cu rezistenta, repectiv duritatea. Fiind nimic altceva decat un grup de polimeri termoplastici, policarbonatul compact contine grupari de carbonat in compozitia sa chimica. Datorita acestei structuri, el poate fi transparent lucios si se remarca prin proprietati optice foarte bune.

Policarbonatul compact este, de altfel, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai solide materiale termoplastice transparente. Iar multumirea celor care aleg sa il foloseasca vine si din partea de rezistenta. El prezinta o rezistenta exceptionala la impact, evitandu-se in acel fel orice inconvenient cu privire la faptul ca in urma unei lovituri ar putea ramane cioburi. El face fata chiar si grindinii!

Proprietatile acestuia ii permit, in alta ordine de idei, sa fie prelucrat chiar si la rece. Este foarte usor de montat si se preteaza foarte bine ca fiind o solutie in cazul acoperisurilor, copertinelor, balustradelor, barierelor de sunet, dar si a peretilor vitrati sau chiar a materialelor dedicate productiei publicitare.

Si daca tot aminteam anterior despre transparenta, este bine de stiut ca policarbonatul compact are un coeficient de transmisie a luminii de pana la 88-90%. In comparatie cu sticla, s-a dovedit ca este de pana la 200 de ori mai rezistent decat aceasta. Totusi, se mai remarca si prin faptul ca este mult, dar mult mai usor decat sticla.

Pornind de la acestea, ajungem la concluzia ca policarbonatul compact este una dintre cele mai bune solutii, mai ales cand vine vorba despre realizarea geamurilor de protectie, care trebuie sa fie rezistente la unele lovituri, precum cele de ciocan.

Mai simplu spus, policarbonatul compact este o solutie ideala pentru ca are o rezistenta absoluta la spargere si la impact puternic, indiferent de sursa de provenienta a acestora!

Apare, totusi, intrebarea Daca este atat de asemanator sticlei, poate fi policarbonatul compact realizat in asa fel incat sa prezinte protectie UV? Raspunsul este afirmativ. Policarbonatul compact poate fi realizat chiar si cu protectie impotriva razelor ultraviolete. Cum este posibil acest lucru? Pentru ca aceasta varianta sa se poata onora, la fabricare, va fi nevoie de integrarea unui strat coextrudat rezistent razelor UV, pe ambele fete ale placii de policarbonat.

De retinut: durata de viata a placilor de policarbonat cu protectie UV este de cel putin 10 ani.

Nu uitati, ca urmare, faptul ca fiind un material atat de bun, policarbonatul compact este utilizat foarte mult, mai ales in industria publicitara. De ce? Pentru ca acesta poate fi indoit si transformat foarte usor. La fel de bine, policarbonatul compact este un real ajutor in industrie si tamplarie, dar si in construirea de: copertine, trape de fum, balustrazi, bariere fonice, pereti despartitori si nu numai.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Policarbonat-compact-in-magazin-online-westplastdistribution-min.png