Blog Details

Policarbonatul compact

Policarbonatul este un grup de polimeri termoplastici continand grupari de carbonat in structurile chimice. Policarbonatul compact utilizat in constructii este un materiale rezistent, dur. Poate fi transparent lucios,  pe ambele fete cu excelente propietati optice.

Este unul dintre cele mai solide materiale termoplastice transparente. Prezinta o rezistenta exceptionala la impact, fiind practic incasabil. Astfel este inlaturat pericolul formarii cioburilor. Are o rezistenta foarte buna la grindina.

Policarbonatul compact poate fi indoit la rece, este usor de montat si reprezinta o solutie optima pentru acoperisuri, copertine, pereti vitrati, balustrade, bariere de sunet, materiale pentru productia publicitara.

Este transparent ca sticla cu un coeficient de de transmisie a luminii de  (88-90 %), de 200 de ori mai rezistent la impact decât sticla și este de două ori mai ușor decât sticla, la aceeași grosime. Rezistența absolută la spargere a plăcilor de policarbonat compact îl califică ca fiind cea mai buna soluție pentru realizarea de geamuri de protecție dintr-un singur strat, care trebuie să reziste loviturilor de ciocan, loviturilor de pietre, etc.

Poate fi îndoit la cald sau la rece (în anumite condiții) și poate fi prelucrat cu ușurință. Astfel plăcile din Policarbonat Compact sunt folosite pe scară largă pentru realizarea de acoperișuri, luminatoare, geamuri de protecție la utilaje, bariere de sunet, geamuri pentru stațiile de autobuz, etc.

Policarbonatul compact poate fi realizat și cu protecție la razele ultraviolete, prin integrarea unui strat coextrudat rezistent UV pe ambele fețe ale plăcii. Durata de viață a plăcilor protejate UV depășeste 10 ani.

Materialul policarbonat compact este utilizat in industria publicitara intrucat poate fi indoit si termoformat. Policarbonatul compact se mai utilizeaza la: copertine, balustrazi, industrie, tamplarie, trape de fum, luminatoare,copertine, bariere fonice, protectii utilaje, pereti despartitori, etc.

Leave your thought