Blog Details

Avantaje ale policarbonatului compact

Policarbonatul compact beneficiază de o combinație de caracteristici care îl fac foarte interesant: robust, transparent, rezistent la impact si intemperii. Acest material este la fel de transparent ca sticla, cântărește aproape cu 50% mai puțin decât sticla si de pana la 250 de ori mai rezistent la șocurile fizice. Datorita faptului ca aceste placi au si foarte bune proprietăți de izolare fonica si termica aceste placi sunt foarte indicate pentru utilizare într-o gama variata de întrebuințări si pot fi procesate atât la cald si la rece.

Policarbonatul compact şi plăcile compacte

Dezvoltarea științei si a tehnologiilor în multe domenii dar mai ales în domeniul extrudării maselor plastic a permis găsirea si realizarea unor soluții deosebite pentru producerea plăcilor din policarbonat compact, pe diferite grosimi şi culori. Variata gama a produselor din policarbonat compact cuprinde plăcile cu protecție U.V. pe ambele părți sau fără protecție U.V., care sunt folosite cu succes in domeniul industrial.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Policarbonat-compact-in-magazin-online-westplastdistribution-min.png

Siguranța oferita de plăcile de policarbonat

Plăcile din policarbonat fără protecție U.V. sunt utilizate pe scara larga ca sticle securizate, scuturi de protecție în domeniul industrial. În alta ordine de idei, plăcile din policarbonat cu protecție U.V. sunt utilizate mai mult în domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare pentru realizarea de acoperișuri, ferestre vertical sau chiar diferite însemne folosite în industria publicitara.

GREUTATEA REDUSĂ

O placa din policarbonat compact, în comparație cu orice alta structura normala din sticlă, va permite într-un final reducerea semnificativă a greutății structurii din care face parte. Având aceeași grosime, greutatea unei plăci din policarbonat compact este redusa cu pana la 50% fata de greutatea unei placi de sticlă.

TRANSPARENTA

In general, plăcile de policarbonat compact, permit o transmisie a luminii foarte ridicata şi pot fi produse chiar şi în culori mai închise.

IZOLARE ENERGETICA

In marea lor majoritate, plăcile din policarbonat compact au o capacitate de izolare termică foarte ridicata, ceea ce le face excelente în domeniul construcțiilor, contribuind la economisirea de combustibil necesar încălzirii clădirilor.

REACȚIE LA FOC

Plăcile din policarbonat compact sunt omologate Clasa1şi clasificate Euro Class B-s2, d0 conform normelor europene privind Reacția la foc EN 13501-1, ceea ce înseamnă ca au o rata de aprindere foarte mica și se sting singure.

APLICAȚII

Plăcile din policarbonat compact pot fi instalate pe mai toate tipurile de structura şi pe orice tip de cadre, fie ca este din PVC, lemn, oțel și aluminiu. Cadrul ales trebuie să fixeze foarte bine placa, dar sa-i permită, în același timp, posibilitatea de a se dilata. Alegerea unei grosimi optime a plăcii se poate face doar în baza valorilor sarcinii solicitate. 

PLĂCILE CURBATE LA RECE

Plăcile curbate la rece si protejate U.V. se pretează foarte bine la realizarea unor structuri de tip tunel, iar raza minima de curbura a unei astfel de placi va fi de 150 de ori mai mare decât grosimea efectiva a plăcii. Astfel ca, alegerea grosimii unei plăci depinde foarte mult de raza de curbură necesara,  dar și de lățimea totala a plăcii.

AVANTAJELE PLĂCILOR COMPACTE:

– transparență ridicata;

– o rezistență mare la impact;

– reacție la foc foarte buna;

– transport ușor;

– depozitare și manevrare ușoară;

– adaptabilitate ridicata;

– curbare la rece;

– costuri de întreținere reduse;

– durată mare de viață;

– filtrare radiație U.V.

Leave your thought