Blog Details

Grosimi și aplicații ale plăcilor plexiglas

Grosimi și aplicații:

Plăcile plexiglas au o paleta larga de grosimi si pornesc de la 1,5 mm. Plăcile cu aceasta grosime se folosesc în special in producția de mobilier, producția de publicitate dar și în industrie. In aceleași domenii se folosesc si cele cu grosimi intre2 și 6 mm, și tot aici pot intra și aplicațiile casnice sau cele folosite în hobby-uri: polițe, rafturi, geamuri pentru foișoare, carcase PC, machete, etc.

Plăcile plexiglas cu grosimi 8 și 12 mm sunt folosite cu precădere în:

  • producție publicitara: litere volumetrice, totemuri, sigle luminoase, etc;
  • construcții și decorațiuni: balustrade, vitrine, geamuri de protecție;
  • dispozitive speciale, produse care necesita rezistenta la presiune înaltă.
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este plexiglas-west-plast-distribution-cumpara-min.png

Plăcile cu grosimi de 15 sau 20 mm sunt întrebuințate in aplicații care necesita o rigiditate ridicata. De regula acest tip de Plexiglas cu grosimi foarte mari se folosește pentru realizarea de bariere fonice.

Prelucrarea plăcilor de plexiglas:

Plăcile de plexiglas se pot prelucra în diverse moduri iar rezultatele pot fi extraordinare. O simpla șlefuire pe cant ii poate oferi unei placi de plexiglas un aspect deosebit si diferit, comparativ cu o placa bruta, debitata la un router cnc. Alte procedee de prelucrare a plăcilor de plexiglas sunt decuparea pe contur, gravarea, serigrafierea, si se poate ajunge pana la operațiuni de termoformare, care pot transforma o placa de plexiglas într-o adevărată opera de arta.

Leave your thought