Blog Details

Curățarea corectă a plexiglasului

Curățarea plexiglasului

Plexiglasul este flexibil și durabil, dar se zgârie ușor atunci când este curățat și anumite produse de curățare îl pot distruge. Știind cum să curățați corect plexiglasul vă puteți asigura că nu deteriorați materialul și că plexiglasul va fi intact, curat și transparent după operațiunea de curățare.

Pasul 1
Îndepărtarea particulelor de praf

Suflați praful și murdăria de pe plexiglas. Folosind propria respirație sau un uscător de păr, suflați praful și murdăria de pe plexiglas. Dacă utilizați un uscător de păr, asigurați-vă că este setat la cel mai mic nivel (temperatura cea mai mică). Aerul fierbinte va deteriora plexiglasul. Poziționați uscătorul de păr la un unghi de 45 de grade și la câțiva centimetri distanță de plexiglas, permițând aerului să vina dintr-o parte în alta pe suprafața plexiglasului.

Îndepărtați bine praful prin aer înainte de a merge mai departe și continuați să suflați dacă vedeți sau simțiți particule pe suprafața de plexiglas.
Evitați să folosiți o cârpă din microfibră înainte de îndepărtarea prafului, deoarece, deși microfibra nu este abrazivă, curățarea murdăriei sau a prafului cu cârpa înainte de a sufla particulele mai mari va zgâria în continuare sticla. Plexiglasul este delicat și foarte ușor de zgâriat, așa că este important să îndepărtați orice particule de praf de pe suprafață înainte de a o curăța. Încercați să-l ștergeți cu o cârpă uscată din microfibră de piele întoarsă pentru a curăța suprafața foarte ușor.

Pasul 2

Udați plexiglasul cu o soluție făcută din apă și detergent de vase. Se amestecă 1 linguriță (5 ml) de detergent de vase într-un litru (950 ml) de apă. Înclinați plexiglasul la 45 de grade și turnați ușor soluția peste plexiglas.

Puteți turna soluția într-o sticlă de pulverizare și pulverizați ușor plexiglasul. Păstrați plexiglasul la un unghi de 45 de grade și lăsați amestecul să curgă încet pe plexiglas. Trecând ușor acest amestec peste plexiglas veți îndepărta particulele mai mici de praf și murdărie, pregătind sticla pentru ștergere.

Pasul 3
Evitați utilizarea produselor cu alcool sau amoniac deoarece detergenții care conțin alcool vor deteriora semnificativ plexiglasul. De asemenea, evitați solvenții precum acetona, lichidul de curățare chimică sau orice produs de curățare sau lustruire granuloasă, deoarece aceștia vor deteriora suprafața plexiglasului.

Ideal este să utilizați un amestec de apă și săpun.

Ștergerea suprafeței

Pasul 4

Utilizați o cârpă din microfibră pentru a preveni zgârieturile la suprafață. Deoarece plexiglasul reține murdăria și grăsimea, utilizarea unui prosop de hârtie sau a unei fețe de masă va zgâria suprafața plexiglasului. Cârpele din microfibră nu vor săpa în porii plexiglasului și nu vor deteriora sau zgâria plexiglasul odată ce murdăria a fost aruncată de pe suprafață. Alternative bune la cârpa din microfibră sunt pânza de jerseu, materialele din bumbac sau orice alt material neabraziv.

Ștergeți plexiglasul umed cu o cârpă din microfibră, bumbac sau alt material neabraziv. Ștergeți cu grijă de-a lungul suprafeței din plexiglas, asigurându-vă că atingeți doar părțile din plexiglas care sunt încă umede din soluție. Concentrați-vă pe punctele deosebit de murdare, având grijă deosebită să nu frecați sau să aplicați prea multă presiune pe suprafață.

Pulverizați soluția pe suprafață și ștergeți ușor orice murdărie care mai există. Dacă ați șters suprafața plexiglasului o dată și plexiglasul este încă murdar, turnați din nou soluția peste plexiglas și repetați procesul de ștergere, ușor. Repetați acest proces de câte ori este necesar.

Pasul 5

Ștergeți plexiglasul până se usucă. Nu lăsați plexiglasul să se usuce la aer sau să stea prea mult timp când este ud, altfel veți lăsa în urmă pete vizibile de apă. Dacă descoperiți că plexiglasul s-a uscat și a reținut pete de apă, repetați procesul de curățare.
Petele de apă nu sunt mai greu de îndepărtat decât murdăria și ar trebui să dispară cu ușurință.

Dacă există semne pe care ați dori să le îndepărtați de pe plexiglas, folosirea unei lame de ras va rezolva problema.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este plexiglas-west-plast-distribution-cumpara-min.png

Leave your thought