Blog Details

Policarbonat compact in constructii
Arhitectura moderna si policarbonatul compact in constructii

De ce este policarbonatul compact atat de atractiv pentru foarte multe domenii? Arhitectura moderna si policarbonatul compact in constructii sunt foarte strans legate. Si nu numai, intrucat acesta, avand un pret mult mai mic decat sticla, este apreciat chiar si in industria electronica, de masini, amenajari interioare si publicitate outdoor.

Se stie, de asemenea, faptul ca placile de policarbonat sunt o solutie moderna, mai ales in inlocuirea sticlei. Permitand realizarea proiectelor mult gandite, policarbonatul compact este cel mai apreciat de catre arhitecti. Dovada? Foarte multe proiecte mari, la noi in tara, au fost realizate cu ajutorul placilor de policarbonat compact. Dar despre asta vorbim mai tarziu!

Pana atunci, este important sa constientizam diferentele dintre policarbonatul compact si sticla si de ce este acesta atat de apreciat, precum si proprietatile pe care acesta le are.

Policarbonatul compact VS sticla

Sticla nu este un material tocmai usor. Astfel, spre deosebire de aceasta, placile de policarbonat compact sunt mult mai usoare decat te-ai fi asteptat. Aceasta este si caracteristica care te va scuti de costuri suplimentare cand vine vorba despre transport, montaj si constructia structurii de rezistenta.

Mai mult decat atat, placile de policarbonat sunt foarte usor de prelucrat. Din acest motiv, ele sunt foarte apreciate mai ales cand intra in discutie constructia cladirilor moderne. La cald sau la rece, placile de policarbonat se pot prelucra foarte usor. Fie ca vorbim despre forme curbate, neregulate, proiectate de arhitecti sau designeri, policarbonatul va fi mereu solutia cea mai prielnica.

Si dupa cum aminteam anterior, diferenta dintre policarbonatul compact si sticla este una demna de luat in considerare chiar si din punct de vedere al pretului.

Cateva proprietati ale policarbonatului compact

Policarbonatul compact are foarte multe proprietati. Printre cele mai cunoscute se numara faptul ca policarbonatul compact are:

 • Rezistenta foarte crescuta la lovituri
 • Greutate mult mai redusa, comparativ cu sticla, de exemplu
 • In functie de gama, o foarte buna transmisie a luminii
 • Claritate ridicata
 • Protectie, dar in acelasi timp, si rezistenta la razele UV
 • Rezistenta durabila in timp la procesul de imbatranire si degradare

De altfel, acesta:

 • Pentru conditii meteo extreme, se dovedeste a fi un material exceptional
 • Este un material cu o rezistenta crescuta la foc
 • Poate fi utilizat atat la temperaturi negative, -40 grade Celsius, cat si la temperaturi ridicate, de pana la +120 grade Celsius
 • Izolarea acustica si termica pe care o ofera este una foarte buna
 • Este un material la manevrarea si istalarea caruia nu se intampina probleme, fiind foarte usor de prelucrat si manevrat
 • Este mult mai ieftin decat produsele si materialele care are aceleasi proprietati
 • Este prelucrabil industrial
 • Este definit ca fiind un material versatil si maleabil
 • Are o garantie de pana la 10 ani

Dupa cum, de altfel, spuneam si anterior, foarte multe lucrari remarcabile pentru arhitectura moderna au fost realizare cu ajutorul policarbonatului compact. Care sunt aceste lucrari la nivel national, care au la baza policarbonatul?

Pasajul Basarab din Bucuresti

Pasajul Basarab din Bucuresti are o acoperire cu policarbonat compact de 12 mm si este unul dintre cele mai mari proiecte demne de arhitectura moderna din Bucuresti.

La construirea acestuia au fost necesare nici mai mult, nici mai putin de 33 de tone de policarbonat compact. Pentru acoperirea pasajului s-a folosit dupa cum am mentionat, policarbonat compact de 12 mm, material cu ajutorul caruia Pasajul Basarab dispune astazi de un tunel spectaculos, fiabil in timp, cu o rezistenta foarte ridicata la intemperii.

Trambulina K90 de la Rasnov

Placarea acesteia s-a facut cu policarbonat compact de 8 mm, respectiv 10 mm. Trambulina K90 de la Rasnov este unul dintre cele mai moderne proiecte de agrement din Romania, cu atat mai mult cu cat a imbinat cerintele arhitecturii moderne cu estetica.

Pentru acest proiect maret s-au folosit undeva la 325 metri patrati de policarbonat compact de 8 mm, respectiv 140 de metri patrati de policarboat de 10 mm, pentru a proteja atat schiorii, cat si telespectatorii.

West Plast Distribution, in acest sens, incurajeaza construirea a cat mai multe proiecte moderne pe baza de policarbonat compact!

Leave your thought